Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig
ADVERTORIAL

5 redenen waarom gezond leven geld oplevert

Iedereen weet dat je een gezonde levensstijl moet nastreven omdat dit goed is voor je gezondheid. Maar gezond leven levert ook geld op. Dit klinkt misschien een beetje vreemd. Want een gezonde levensstijl met biologische voedingsmiddelen, superfoods en een abonnement op de sportschool is toch ontzettend duur? Nee, dat hoeft niet zo te zijn. Veel geld uitgeven aan een gezonde levensstijl betekent niet automatisch dat dat echt beter is. Een gezonde levensstijl kan je zelfs helpen om geld te besparen. Met onderstaande 5 tips bespaar je geld door gezond te leven!

1. Sporten betekent meer zakelijk succes

Uit het onderzoek van deondernemer.nl komt naar voren dat sporten voor meer zakelijk succes zorgt. Als je regelmatig sport, zorg je ervoor dat je je hoofd leeg kan maken waardoor je meer ruimte creëert voor nieuwe ideeën. Door te sporten krijg je meer doorzettingsvermogen, positieve energie en het houdt je lichaam en geest sterk. Bovendien hebben sportende weknemers stukken minder vaak klachten over hun gezondheid. Sporten draagt dus bij aan meer zakelijk succes, voor zowel ondernemer als werknemer.

2. Gezond eten en geld besparen

Wanneer je je menu aanpast, kan je ook al direct geld besparen. Ben je dol op suikerhoudende frisdranken of vruchtensappen? Koop deze niet meer. Maak zelf je eigen drankjes door aan kraanwater een schijfje citroen of aardbei toe te voegen of varieer met diverse smaken thee. De superfood broccoli is dé gezondste groente die er is en kost weinig in verhouding met overige producten. Als je zin hebt om wat te snacken, kies dan voor fruit of nootjes (zonder zout en suiker natuurlijk). Kies in plaats van duur vlees voor peulvruchten, deze barsten van de eiwitten en zijn erg goedkoop. Je kunt er bovendien enorm mee variëren.  Door op je eetpatroon te letten kun je een stuk voedzamer eten waardoor je ook nog is bespaard op de hoeveelheden.

5 detox recepten

3. Niet roken levert veel geld op

Roken is een dure hobby. Veel rokers staan er niet altijd even bij stil. Maar als je een beetje doorrookt, ben je maandelijks zo bijna een paar honderd euro kwijt aan je verslaving. En iedereen weet hoe slecht deze verslaving is voor je gezondheid. Wanneer je stopt met roken, bespaar je direct maandelijks hoge kosten uit. Je kunt dit geld apart zetten op een spaarrekening of gebruiken om te beleggen. Zo heb je later een leuk extra zakcentje.  Maar wist je dat niet-rokers een korting krijgen op hun overlijdensrisicoverzekering? Iemand die ongezond leeft, betaalt een hogere premie dan iemand die wel gezond leeft. Dus vraag ernaar bij je verzekering. Dit scheelt direct in de premie die je betaald per maand.

4. Skip de sportschool

Dit klinkt wellicht wat tegenstrijdig met betrekking tot het onderwerp van dit artikel. Maar om te sporten hoef je geen duur abonnement op de sportschool te hebben. Een paar keer per week een stevige wandeling of hardlopen is helemaal gratis. Dit kan je aanvullen met sportprogramma´s die je thuis kunt doen. Op internet zijn talloze thuissportprogramma´s te vinden die je een stevige workout opleveren. Je kunt daarnaast ook een paar leuke apps downloaden op je smartphone met diverse fitnessoefeningen.

5. Minder kosten gezondheidszorg

Mensen die fit zijn door regelmatig te sporten en gezond te eten hebben een betere weerstand waardoor ze minder vaak ziek worden. Je hoeft dus minder vaak aan te kloppen bij de drogist voor middelen tegen verkoudheid of pijn. Bovendien zit je minder snel bij de dokter waardoor je kosten bespaard op de gezondheidszorg.

Jezelf een gezonde levensstijl aanleren hoeft niet moeilijk te zijn. Bovenstaande tips kunnen je daar al direct mee helpen en wellicht is het juist extra motiverend als je weet dat het je ook nog eens geld oplevert. Want wie wil dat nou niet?

Terug naar boven

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock