Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig
Hoe werkt ooglaseren?

Hoe werkt ooglaseren?

Een ooglaserbehandeling houdt in dat de vorm van het hoornvlies wordt aangepast. Lees meer >>

Slechte ogen

Het hebben van slechte ogen, oftewel een oogafwijking is geen ziekte, maar een refractiefout van de ogen. Dit houdt in dat het oog zich onvoldoende accommodeert (aanpast) om het beeld scherp op je netvlies te projecteren. Om weer scherp te kunnen zien, kan je je ogen laten laseren. Daarmee kan bijziendheid (myopie), verziendheid (hypermetropie) en een cilinderafwijking (astigmatisme) gecorrigeerd worden. Je bent niet meer afhankelijk van je lenzen of bril.

Terug naar boven

Hoe werkt ogen laseren?

Een ooglaserbehandeling houdt in dat de vorm van het hoornvlies wordt aangepast. Het hoornvlies bestaat uit vijf lagen. Bij ogen laseren wordt de eerste laag van het hoornvlies verwijderd (het epitheel). Het verschil tussen ooglaserbehandelingen zit hem vooral in de manier waarop het epitheel wordt verwijderd en al dan niet wordt terug geplaatst.

Terug naar boven

Twee manieren van ogen laseren

Om bij de derde laag te komen, zijn er grofweg drie manieren:

1. De eerste manier is met een flapje (IntraLasik Femtosecond). Dit hoornvliesflapje wordt door de computergestuurde laser gemaakt en blijft aan één zijde vastzitten. Vervolgens wordt dit flapje net zoals de bladzijde van een boek omgeslagen. Daarna wordt de bolling van het hoornvlies gecorrigeerd. Ten slotte wordt het hoornvliesflapje weer terug geplaatst.

Lees verder >>

Terug naar boven

Geschikt voor een laserbehandeling?

Als je oogafwijking tussen de -10 en +4,5 (inclusief cilinder) ligt dan kan je geschikt zijn voor ooglaseren. Om dit zeker te weten, kun je het beste een ooglaser vooronderzoek laten uitvoeren. Hierbij word je uitgebreid getest op:

  • gezichtsscherpte
  • dikte en vorm van het hoornvlies
  • oogdruk
  • oogbolling

Lees verder >>

Terug naar boven

De behandeling in stappen

Voordat de behandeling start, worden je ogen nogmaals getest. Daarna worden je ogen ontsmet met Betadine en verdoofd met behulp van oogdruppels. Dit zorgt er tijdens de behandeling voor dat je geen pijn hebt.

Daarna start de behandeling. Met behulp van de laser, past de oogarts de bolling van het hoornvlies aan en wordt deze dunner. Hierdoor verandert de kromming van het hoornvlies en valt het licht precies op je netvlies. Daardoor kun je weer scherp zien.

Lees verder >>

Terug naar boven

Voordelen ooglaseren

Ooglaseren heeft als voordeel dat je voorgoed van je contactlenzen en bril af bent. Hierdoor heb je veel voordelen in het dagelijks leven. De voordelen zijn:

  • Heerlijk sporten zonder bril of lenzen.
  • Geen gedoe met lenzen of (zonne)bril op vakantie. Gewoon het water in kunnen en scherp zien!
  • Je bent minder geld kwijt. Het is een stuk goedkoper om je ogen te laten laseren, want met je dure lenzen geef je gedurende je leven al snel €25.000,- uit. 

Lees verder >>

Terug naar boven

Zo ondersteun je gevoelige ogen!

We hebben er allemaal weleens last van: gevoelige, geïrriteerde of droge ogen. Dit kan iets onschuldigs en van korte duur zijn, zoals het weer, te lang achter de computer zitten of moe zijn. Maar soms is het niet onschuldig en vragen onze ogen om meer zorg. Voor mensen die lenzen dragen en gevoelige ogen hebben, kan dit echter extra vervelend zijn. Wat kun je doen om gevoelige ogen te ondersteunen?
Lees verder >>

Terug naar boven
ADVERTORIAL

Vision Ooglaseren

vision ooglaserenBij Vision Ooglaseren kan je veilig en vertrouwd je ogen laten laseren. De kliniek is ZKN-gekeurd, heeft NOG geregistreerde refractiechirurgen en de modernste apparatuur. Vision Ooglaseren voert al ruim 15 jaar ooglaserbehandelingen uit met veel succes. Hierdoor word je behandeld door een specialistisch en hecht team.

Bij deze kliniek kan je voordelig een hoogkwalitatieve ooglaserbehandeling laten uitvoeren. Alles onder het motto:  “De beste zorg hoeft niet duur te zijn”. Dat dit waargemaakt wordt, blijkt duidelijk uit de positieve beoordelingen van klanten op Trustpilot. Zij waarderen Vision Ooglaseren met een 9.3. Daarnaast roemen ze de kliniek om de fijne, persoonlijke begeleiding.

Je kan snel en gemakkelijk terecht voor de volgende ooglaserbehandelingen: de IntraLasik Femtosecond, de TransPRK (no touch-methode) en de Lasek. Deze ooglaserbehandelingen corrigeren je sterkte, zodat je zonder bril of lenzen scherp kunt zien. Bij Vision Ooglaseren kan je een vooronderzoek gratis laten uitvoeren.
Meer informatie >>

Terug naar boven

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock