Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Ziektebeelden Zelftesten
Medicijnen Nieuws
Bijsluiters Overig

Darm-kanker (darm-carcinoom, rectumcolon-tumor)


Tumor van de dikkedarm (= colon) of endeldarm (= rectum) is in de Westerse wereld de op één (= longkanker) na meest voorkomende vorm van kanker en bovendien de op één na meest voorkomende, door kanker veroorzaakte dood.
Darmkanker ontstaat meestal na het 50e levensjaar en komt vooral voor tussen 60-75 jaar. Dikkedarm-kanker komt meer voor bij vrouwen en endeldarm-kanker meer bij mannen.
De tumor groeit meestal langzaam, waardoor het meestal ook lang duurt voordat klachten optreden. Uitzaaiing (= metastase) vindt meestal eerst plaats naar de lever en de galwegen.

Mogelijke verschijnselen (o.a.)
Volebaar gezwel in de buikverstopping (= obstipatie) en/of diarree, bloedarmoede, moeheid, zwakte, soms hevige buikpijn, buikkramp, darmafsluiting (= ileus), bloed in ontlasting, pijn bij zitten

zie ook:
- behandeling
- vormen van kanker
- dikkedarm-kanker (= colon-/rectum-carcinoom)
- kanker
- tumoren

Terug naar darm-aandoeningen
ADVERTORIAL

Metamucil

Heb je last van verstopping?
Metamucil helpt bij langdurige of steeds terugkerende verstopping van de darmen.

Hoe werkt Metamucil
Metamucil bevat 100% natuurlijke vezels (en is glutenvrij). Het bestaat uit zowel oplosbare als niet oplosbare vezels. Deze vezels hebben het vermogen om water vast te houden. Na inname vermengen de vezels zich met de darminhoud en door het opnemen van water zorgen ze voor een zachte, niet irriterende vulling van de darm. Dit stimuleert de werking van de darm en bevordert daarmee de stoelgang.

Metamucil is plezierig in gebruik
Omdat Metamucil letterlijk de fijnste vezel is, is het na toevoeging aan een glas water een drank die gemakkelijk te drinken is. Metamucil is verkrijgbaar in een verpakking met 30 sachets in de smaken Orange en Lemon.

Metamucil is suikervrij, glutenvrij en zoutarm

Meer info: www.metamucil.nl

Metamucil is een geneesmiddel, lees voor gebruik de bijsluiter
NL/MET/15/0010b