Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

De meest hardnekkige rook-fabeltjes

Vier op de vijf Nederlanders vinden gezondheid ontzettend belangrijk. Maar vraag ze niet om er iets voor te doen, want als het te duur wordt of als je aan bepaalde pleziertjes komt, dan blijkt menigeen toch écht een extra zetje nodig te hebben. Lees hieronder de 10 meest hardnekkige fabeltjes over roken en geef jezelf (of een ander) net dat laatste zetje om toch de laatste sigaret uit te drukken.

1. Ik rook light sigaretten, dus mijn risico is niet zo groot
Het klopt dat light sigaretten minder schadelijke stoffen bevat. Maar tegelijkertijd vind je in light sigaretten minder van de stoffen waar je verslaafde lichaam om schreeuwt. Dat betekent dat je meer sigaretten nodig hebt om tot dezelfde ‘voldoening’ te komen. Per saldo schiet je er dus helemaal niets mee op.

2. Ik rook al zo lang, voor mij heeft stoppen geen zin meer
Des te langer je rookt, des te groter de risico’s op ernstige gezondheidsproblemen, zoals longkanker. Maar stoppen met roken levert je altijd direct een verbeterde gezondheid op. Of je nu vijf jaar hebt gerookt, of vijftig. Na een maand merk je dat je meer lucht hebt en na een jaar is de kans op een hartaanval al 50% lager. Wie voor z’n 50e stopt met roken halveert het risico om binnen de volgende 15 jaar te sterven.

Lees verder »

Advertorial

Advertorial

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock