Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

Schaafwonden


Schaafwonden ontstaan vaak door vallen of stoten, waarbij de huid over een oppervlakte schuurt. Schaafwonden zijn vaak oppervlakkig en laten weinig en kortstondig bloed vrij.

In veel gevallen ontstaan er bloedpuntjes die zeer pijnlijk kunnen zijn. Deze rode puntjes zijn het eind van de zenuwuiteinden, welke beschadigd zijn. De bovenste laag van de huid voelt ruw aan en eventueel zitten er nog kleine deeltjes van het object in waar tegen aangeschaafd is. Het is zeer belangrijk om schaafwonden schoon te maken en de bacteriën te verwijderen, zodat de kans op ontstekingen wordt geminimaliseerd.

Behandelen van snijwonden

Stap 1) Reinig en ontsmet de plaats van behandeling. Schaafwonden kunnen het beste onder de kraan worden schoongespoeld. Oppervlakkig vastzittend vuil (grind) mag met een pincet worden verwijderd.
Stap 2) Laat de schaafwond drogen door middel van de lucht.
Stap 3) Breng Nestosyl 3-in-1 Wondgel of Nestosyl Classic crème aan op de wond. Zorg ervoor dat de wond niet wordt aangeraakt met de flacon of tube.
Stap 4) Breng een verband of pleister aan wanneer nodig. De Nestosyl 3-in-1 Wondgel zorgt ervoor dat het verband of pleister niet aan de wond kleeft, waardoor de wond beter en sneller kan herstellen.


Zelfzorg-medicijnen

Nestosyl Classic crème

Nestosyl 3-in-1 Wondgel

ADVERTORIAL

Advies over uw wond?

“Wonden komen en gaan” wordt vaak gedacht. Een pleister erop en de wond gaat vanzelf weer weg. Echter, er komt wel wat meer kijken dan alleen een pleister. Niet iedere wond is hetzelfde en vraagt daarom om een specifieke behandeling.
Om het herstel te bespoedigen en de kans op infecties of littekens te verkleinen is de wondverzorging zeer belangrijk. Nestosyl biedt eerste hulp bij wondgenezing om het herstelproces van de wond te optimaliseren.


Wilt u advies over uw wond?

Raadpleeg www.nestosyl.nl, uw eerste hulp bij wondgenezing

Terug naar boven

Advertorial

Advertorial

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock