Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Ziektebeelden Zelftesten
Medicijnen Nieuws
Bijsluiters Overig

Keel-neus-kanker


Gezwel (= tumor) in de neus- of keelholte. In Nederland vrij zeldzaam, maar in AziŽ de meest voorkomende vorm van kanker. De overlevingskans 5 jaar na ontdekking bedraagt ca. 35%.

Mogelijke verschijnselen (o.a.)
Verstopte neus, verstopte buis van Eustachius tussen oor- en keelholte, vochtophoping in het oor, doofheid, bloed uit neus of in speeksel, neusbloedingen, gedeeltelijke aangezichtsverlamming (zelden), hals-lymfeklier-kanker

Mogelijke behandelingen (o.a.)
- bestraling
- operative verwijdering

Mogelijke oorzaken (o.a.)
Zoals bij veel vormen van kanker is de precieze oorzaak niet bekend. Mogelijk speelt het Epstein-Barr-virus dat de ziekte van Pfeiffer veroorzaakt ook een rol.

zie ook: keel-aandoeningen

Terug naar kanker
ADVERTORIAL

Voorkom keelpijn op een makkelijke manier

Het begint met een enkel kuchje en voor je het weet, hoest je je keel schor. Helemaal voorkomen lukt niet altijd, maar verzachten kan wél. Met hoestsiroop, keelpastilles of andere zelfzorggeneesmiddelen.

Je koopt je zelfzorggeneesmiddelen voordelig en snel via Gemakkelijk Gezond. Deze online drogist heeft meer dan 70.000 artikelen in het assortiment en biedt altijd scherpe prijzen. Bij bestellingen vanaf € 49 is de verzending gratis. Plaats nu je bestelling en zie zelf hoe makkelijk dit gaat.