Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Ziektebeelden Zelftesten
Medicijnen Nieuws
Bijsluiters Overig

Consumed video: ProbioticaProbiotica zijn zogenaamde goede bacteriën die de micro-organismen in je darmen in evenwicht houden.

Het maag- en darmstelsel bevat veel micro-organismen. Sommige daarvan zijn “goede” bacteriën, die het lichaam helpen bij het verteren en opnemen van voedsel en het tegen ziekten beschermen. Maar in je darmen bevinden zich ook “slechte” bacteriën, die darmklachten kunnen veroorzaken en een negatieve invloed op de spijsvertering hebben.

Helaas vermindert de hoeveelheid goede bacteriën in je lichaam bij een periode van stress of ziekte, of bij het gebruik van bepaalde medicijnen. Daardoor zijn de goede bacteriën niet langer in staat de groei van de slechte bacteriën in je lichaam, of in voedsel dat je tot je neemt, tegen te gaan. Wanneer deze organismen in aantal toenemen, kunnen zij oorzaak zijn van een opgeblazen gevoel, lucht in de buik, krampen en diarree. Die klachten kunnen de voedselopname beïnvloeden en daardoor wordt de kans op ziekte groter.

Tegenwoordig zijn er producten verkrijgbaar die diverse soorten “goede bacteriën”, of probiotica bevatten. Als je die supplementen inneemt, kunnen de micro-organismen in je darmen in gezond evenwicht blijven. Dit bevordert een goede spijsvertering en voorkomt darmklachten.

ADVERTORIAL

Metamucil

Heb je last van verstopping?
Metamucil helpt bij langdurige of steeds terugkerende verstopping van de darmen.

Hoe werkt Metamucil
Metamucil bevat 100% natuurlijke vezels (en is glutenvrij). Het bestaat uit zowel oplosbare als niet oplosbare vezels. Deze vezels hebben het vermogen om water vast te houden. Na inname vermengen de vezels zich met de darminhoud en door het opnemen van water zorgen ze voor een zachte, niet irriterende vulling van de darm. Dit stimuleert de werking van de darm en bevordert daarmee de stoelgang.

Metamucil is plezierig in gebruik
Omdat Metamucil letterlijk de fijnste vezel is, is het na toevoeging aan een glas water een drank die gemakkelijk te drinken is. Metamucil is verkrijgbaar in een verpakking met 30 sachets in de smaken Orange en Lemon.

Metamucil is suikervrij, glutenvrij en zoutarm

Meer info: www.metamucil.nl

Metamucil is een geneesmiddel, lees voor gebruik de bijsluiter
NL/MET/15/0010b