Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Ziektebeelden Zelftesten
Medicijnen Nieuws
Bijsluiters Overig

Consumed video: Huidvernieuwing met behulp van laserLaser is een zeer smalle, sterke lichtstraal. Hiermee kan beschadigde huid worden verwijderd. De jonge, sterke huid komt dan naar boven.

De huid bestaat uit enkele weefsellagen. De buitenste laag wordt opperhuid of epidermis genoemd en de laag daaronder heet lederhuid of dermis.

Voor behoud van zijn veerkracht heeft de huid water nodig, en een vezeleiwit dat elastine wordt genoemd. Door natuurlijke veroudering, hormonale verandering en blootstelling aan ultraviolette straling kan de huid uitdrogen. Bij uitdroging neemt de hoeveelheid elastine in de lederhuid af en wordt de huid minder elastisch. Het gevolg is dat er ongewenste rimpels en huidverzakkingen ontstaan.

Laser is een zeer smalle, sterke lichtstraal die heel precies kan worden gericht. Bij laser-huidvernieuwing wordt beschadigd weefsel verwijderd door laserlicht dat de bovenste laag huidcellen laat verdampen, zodat de jongere, sterkere huidlaag daaronder aan de oppervlakte komt. De beschadigde huidlaag wordt vernietigd en verwijderd, zodat het onderliggende gezonde opperhuidweefsel wordt blootgelegd.

Deze operatie kan verschillende complicaties met zich meebrengen, die vóór de behandeling met de dokter moeten worden besproken.