Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

Verschil Femodeen Pil en Minulet ivm hulpstoffen zoals Povidon?

nicolebroek op 18 jan. 2011 12:33:09

Een vraagje over de pil en bepaalde hulpstoffen. Want ik kan er geen wijs meer uit via dat internet. Teveel informatie...

Ik gebruik al jaren en jaren dezelfde anti-conceptiepil: Femodeen. En dat is het enige medicijn dat ik gebruik. Nu moet ik verplicht overstappen, omdat de Femodeen niet gedekt wordt.

Bij de ene apotheek kreeg ik een doosje mee van Ethinylestradiol/gestodeen 0,03/0,075 A en dat heeft dezelfde samenstelling. Alleen andere hulpstoffen!! En na mijn verhuizing ging ik naar mijn nieuwe apotheek.

Wat schetst mijn verbazing? Hier kreeg ik Minulet van Wyeth. Ook dat schijnt dezelfde samenstelling te zijn, maar wederom alleen andere hulpstoffen!! Nu zie ik door de bomen het bos niet meer... Want die hulpstoffen zijn in alledrie de pillen anders?

Wat is het verschil? En kan het écht geen kwaad om over te stappen op Minulet of die andere eventueel? In de Minulet zit bijvoorbeeld povidon 90.000 en in de Femodeen zit povidon 700.000? Is dit een groot verschil? En wat doet dat spul? In de Minulet zit ook natriumcalciumedetaat sucrose en dat zit niet in de Femodeen.

Wat moet ik hiermee? Als ik gewoon de Femodeen alsnog wil blijven gebruiken, dan moet ik het zelf betalen? Hoeveel is dat? En is het dat waard of kan ik met een gerust gevoel overstappen op de Minulet of die andere?

Heeft iemand hier zicht op? Let me know... Thanks, Nicole

FORUM LOGIN

Nog geen lid? Meld nu gratis aan!
Gegevens kwijt?

Advertorial

Advertorial

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock