Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

Op blote voeten lopen en andere leuke, gezonde gewoontes

Je gaat regelmatig naar de sportschool, rookt niet en eet gezond. Dat zijn hele goede gewoontes om jouw gezondheid te onderhouden. Maar helaas zijn ze wel een beetje saai. Gelukkig kan gezond worden én blijven ook op een veel leukere manier. We noemen zes gezonde, maar vooral leuke, gewoontes.

Happy Hour
Wekelijks een afspraak met je beste vriend of vriendin voor een drankje of lunch voegt jaren toe aan je leven. Dit blijkt uit onderzoek van de Journal of Epidemiology and Community Health. De onderzoekers stellen dat vrienden jou kunnen beïnvloeden door gezonder te gaan leven. Daarnaast helpt de aanwezigheid van een vriend tegen depressie en voorkomen ze dat we vereenzamen als we ouder worden.

Gebruik een stootkussen
Ben je ergens heel boos over? Zorg dan dat je je woede afreageert op een boksbal of kussen. Volgens onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Psychosomatic Medicine, kan het onderdrukken van woede leiden tot slecht slapen. Daarnaast verhoogt het je bloeddruk, verhoogt het de kans op depressie en ondermijnt het je prestaties op het werk. Een paar minuten flink afreageren op een kussen doet wonderen!

Maak elke dag schoon
Het klinkt niet misschien heel ‘leuk’, maar naar bed gaan in een schoon huis verlengt je leven! Dit blijkt uit Schots onderzoek. Tijdens schoonmaken verbrand je calorieën en dat is goed voor je hart en lijn. Daarnaast blijkt uit een andere studie, gepubliceerd in Psychological Science, dat mensen in een schoon huis eerder vrijwilligerswerk doen en geld doneren aan een goed doel. Je wordt er dus ook een beter mens van.

Lees verder >>

Advertorial

Advertorial

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock