Door te kiezen voor seizoensgroente- en fruit eet je niet alleen gezond maar ook  bewust, omdat je kas geteelde of ver geïmporteerde soorten links laat liggen. Klik verder voor zeven seizoensgroenten van de maanden oktober, november en december waarmee je zeker te weten goed zit.

Andijvie
Wordt in Nederland in de grond geteeld en is dus een lokale groente. Bevat naast veel vezels en mineralen zoals kalium vooral veel vitamine A en vitamine K. Je kunt andijvie helaas maar een dag of drie in de koelkast bewaren, snel bereiden dus. Bijvoorbeeld als aanvulling in een salade of lekker winters in een stamppot rauwe andijvie.

Witlof
Witlof is van november tot april in Nederland verkrijgbaar. Deze groente bevat vitamine C, B1 en B2 en foliumzuur, selenium en kalium. Laat de blaadjes nooit lang in het licht liggen, dan worden ze bitter. Lekker in een salade met walnoten en rozijnen, als aperitiefje met blauwe schimmelkaas of verwerkt in een ovenschotel.

Lees verder >>