Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

Nadruppelen en moeilijk plassen

Mannen blijken nogal eens last te hebben van nadruppelen bij het plassen. Dit kan het gevolg zijn van onvoldoende tijd nemen om goed uit te plassen. Nadruppelen kan ook voorkomen als de plasbuis van onderuit het perineum onvoldoende wordt uitgestreken.  Bij oudere mannen heeft het vaak te maken met een vergrote prostaat. Een vergrote prostaat drukt de plasbuis deels dicht, waardoor de plas vanuit de blaas onvoldoende naar buiten komt.


Geen gevoel bij plassen
Het ontledigen van de blaas met de plas wordt vaak gevoeld als het leeglopen van de blaas, maar tevens kan de man de stroom door de plasbuis voelen. Het ontspant. Als de blaas leeg is dan verdwijnt het gevoel van stromen. Als de plas door bijvoorbeeld de vergrote prostaat wordt belemmerd dan kunnen mannen het gevoel van plassen gaan kwijtraken.


Moeilijk plassen
Als de prostaat vergroot is, kan het plassen moeilijk op gang komen doordat de plasbuis dichtgedrukt wordt door de prostaat. De urinelozing komt dan slechts druppelsgewijs en met een onderbroken stroom op gang. Het is dan onduidelijk wanneer er een einde aan de plas komt.  Soms blijft er nog wat urine uit de plasbuis druppelen: nadruppelen. Soms is het nadruppelen een klein stroompje, dat langer kan voortduren.
Nadruppelen kan soms worden voorkomen door de plasbuis nog even goed leeg te strijken vanaf de anus naar voren tot aan de aanhechting van de penis.
In de strikte zin gaat het niet over nadruppelen, maar over een druppelplas. Behandeling van de plasklachten verbetert dan het nadruppelen.

Bron: De Boer Mannen Gezondheid en Zorg BV

ADVERTORIAL

NIEUW: Verminder plasproblemen en urineverlies met GRANUFINK

Vaak dringend plassen? Last van ongewenst urineverlies? Blijf niet rondlopen met je plasproblemen. GRANUFINK is een nieuw zelfzorggeneesmiddel voor de behandeling van plasproblemen en urineverlies bij mannen én vrouwen. De unieke combinatie actieve ingrediënten vermindert plasproblemen zoals ongewenst urineverlies en de drang om vaak te plassen (overdag en ’s nachts). GRANUFINK is zonder recept verkrijgbaar bij apotheek, drogisterij en discreet online te bestellen. Probeer GRANUFINK voor 4 weken voor het gevoel van een ontspannen blaas. Nu verkrijgbaar in drie varianten: Prosta voor mannen, Prosta Forte voor mannen met een vastgestelde goedaardige prostaatvergroting en Femina speciaal voor vrouwen. Kijk voor meer informatie op www.granufink.nl

 

Disclaimer: GRANUFINK is een traditioneel kruidengeneesmiddel. De indicatie is uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring en niet op klinisch bewijs. Lees voor aankoop de aanwijzingen op de verpakking. Niet gebruiken bij kinderen en jongeren onder de 18 jaar. GRANUFINK Prosta Forte is enkel bestemd voor mannen met een door een arts vastgestelde goedaardige prostaatvergroting. Indien je klachten binnen 7 dagen erger worden of na 4 weken niet minder zijn geworden, neem dan contact op met je huisarts. KOAG/KAG nr. 24-1016-1598.

Terug naar boven

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock