Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

Familie belangrijker dan geld

80% 55-plussers blij met leven
Als 55-plussers gevraagd wordt om terug te kijken op hun leven, dan blijkt dat acht op de tien respondenten tevreden te zijn met het leven dat ze nu leiden. Als hen gevraagd wordt naar de belangrijkste prestaties die ze tijdens hun leven hebben gerealiseerd, dan komen op de eerste plaats het in stand houden van een huwelijk en het grootbrengen van kinderen terecht. Pas ver daaronder noemt men het verkrijgen van rijkdom en bezittingen.

Dromen jongeren veranderen
Waar tieners nog dromen van het bereizen van de wereld of het schrijven van boeken, veranderen de prioriteiten van twintigers, dertigers en veertigers. Zij slagen er liever in hun relatie stand te laten houden. Deze verandering in prioriteiten komt overigens al vrij vroeg; 26 procent van de 18-24 jarigen geeft aan liever een gelukkig huwelijk te hebben, dan bijvoorbeeld een bloeiende carrière. Op de tweede plaats noemen zij het krijgen van kinderen en die kinderen grootbrengen.

[2 van 4]

Lees verder »

Zelftests:

- Ben ik overspannen?
- Heb ik last van paniekaanvallen?
- Krijg ik voldoende ontspanning?

Hoewel geld en werk belangrijk zijn, horen ze niet het belangrijkst voor je te zijn. Als dat wel zo is, levert het je over het algemeen stress op. Hoe sta jij hier tegenover? En wat levert bij jou meer stress op, familie of geld? Deel het met ons!

Op de hoogte blijven van de actualiteiten kan via onze Facebook-pagina.

Advertorial

Advertorial

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock