Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

7 tips voor een gelukkig leven

Vraag je je wel eens af hoe het kan dat gelukkige mensen zo gelukkig zijn? De reden is eenvoudig; zij doen een aantal dingen anders dan veel andere mensen. Met succes. Stress- en weerstandexpert Paula Davis-Laack onderzocht waarin gelukkige mensen precies verschillen van minder gelukkige mensen en vertelt hoe je het verschil kunt maken.

1. Gelukkige mensen investeren in relaties
Gelukkige mensen laten stress of drukte niet in de weg staan van relaties met vrienden, familie, buren en de mensen om hen heen. Dankzij sterke relaties met hun omgeving, kunnen ze een stressvolle situatie veel beter opvangen en is de kans op een depressie veel kleiner. Dat is belangrijk want de Wereldgezondheidsorganisatie voorspelt dat depressie in 2020 de op een na belangrijkste doodsoorzaak zal zijn, waar ongeveer een derde van de volwassenen mee te maken krijgt.

2. Gelukkige mensen denken optimistisch
Gelukkige mensen houden zich het liefst met de positieve kant van dingen bezig. Dat doen ze door hun tijd en energie te richten op dingen waar ze controle over hebben. Ook weten ze dat dingen voorbij gaan. Net als goede tijden, zijn ook slechte tijden altijd tijdelijk. Tot slot kunnen ze dingen goed los van elkaar zien; dat iets op één vlak slecht gaat, wil niet zeggen dat hun hele leven slecht is. Hierdoor is het makkelijker om positieve energie uit andere dingen te halen en het nare te overschaduwen.

[1 van 3] Lees verder »

Lees ook:

- Singles zijn sneller depressief
- Familie is belangrijker dan geld
- Hoe ga jij met boosheid om?

Stress is een belangrijke stoorzender voor geluk. Hoe zit het met jouw stressniveau? Lees er meer over in het dossier Stress. Wil je weten hoe jij dingen anders kunt doen? Bezoek dan het forum.

Op de hoogte blijven van de actualiteiten kan via onze Facebook-pagina.

Advertorial

Advertorial

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock