Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

7 tips om je spieren in vorm te houden - deel 1

Je spieren gebruik je dagelijks, vaak helemaal ongemerkt. In de meeste gevallen heb je daar niet zo snel last van. Het gaat pas mis als je wat meer wilt bewegen en in één keer te veel hooi op je vork neemt. Meer bewegen kan prima, maar je moet dan wel je spieren in vorm houden. Dat lukt je met deze zeven tips.

1. Volg een training op maat
Als je in de sportschool traint, is dit makkelijk: de eerste twee of drie keer loopt een instructeur met je mee, die kijkt welke oefeningen geschikt zijn voor je. Als je namelijk snel last hebt van bepaalde gewrichten, dan moet daar rekening mee gehouden worden. Overbelasting is namelijk nooit goed. Train je alleen? Neem dan de tijd om uit te vinden wat voor jou werkt.

2. Koop goede schoenen

Het maakt voor je spieren weinig uit of je een luxe outfit aan hebt tijdens het sporten, maar goede schoenen zijn wél heel belangrijk. Vraag advies in de winkel en let vooral op de manier waarop jij loopt. Loop je met je voeten naar binnen of juist naar buiten? Dan moet je schoenen hebben die dit probleem opvangen. Dat hoeft geen maatwerk te zijn en is ook niet duurder dan een gewone schoen.

Lees verder »

Advertorial

Advertorial

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock