Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

Zo ondersteun je gevoelige ogen!

We hebben er allemaal weleens last van: gevoelige, geïrriteerde of droge ogen. Dit kan iets onschuldigs en van korte duur zijn, zoals het weer, te lang achter de computer zitten of moe zijn. Maar soms is het niet onschuldig en vragen onze ogen om meer zorg. Voor mensen die lenzen dragen en gevoelige ogen hebben, kan dit echter extra vervelend zijn. Wat kun je doen om gevoelige ogen te ondersteunen?

Allereerst is het belangrijk om je ogen regelmatig te laten controleren. Tachtig procent van de oogaandoeningen kunnen voorkomen worden, indien ze in een vroeg stadium vastgesteld worden. Onvoldoende mensen laten hun ogen regelmatig checken. Ook voor lenzendragers is het belangrijk om goed voor je ogen te zorgen; bezoek dus regelmatig een contactlensspecialist, oogarts of optometrist.

Als je last hebt van gevoelige ogen zijn lenzen die je minder lang draagt een optie. Lenzendragers hebben vaker last van droge ogen omdat lenzen de zuurstoftoevoer naar het oog beperken. Met name aan het einde van de dag kan je last hebben van droge of branderige ogen of het gevoel dat er een vuiltje in je ogen zit. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor weeklenzen als je snel last hebt van droge ogen. Deze lenzen kan je een week lang 24 uur dragen of twee weken lang, waarbij je ze in de avond bij het uitdoen goed met lenzenvloeistof moet schoonmaken.

Het is ook mogelijk dat je last hebt van gevoelige ogen doordat je de verkeerde soort lenzen draagt of de verkeerde lenzenvloeistof gebruikt. Hierdoor kan het functioneren van je ogen verstoord worden. Zorg er dus voor dat je weet welke lezen bij jouw ogen passen en welke verzorgingsproducten jouw ogen ondersteunen. Bij oogzorgproducten.nl worden uiteenlopende producten verkocht die klachten verlichten die gepaard gaan met bijvoorbeeld allergieën zoals hooikoorts, maar ook middelen tegen droge, geïrriteerde of jeukende ogen. Je hebt maar twee ogen om te zien, dus zorg er goed voor!

ADVERTORIAL

Vision Ooglaseren

vision ooglaserenBij Vision Ooglaseren kan je veilig en vertrouwd je ogen laten laseren. De kliniek is ZKN-gekeurd, heeft NOG geregistreerde refractiechirurgen en de modernste apparatuur. Vision Ooglaseren voert al ruim 15 jaar ooglaserbehandelingen uit met veel succes. Hierdoor word je behandeld door een specialistisch en hecht team.

Bij deze kliniek kan je voordelig een hoogkwalitatieve ooglaserbehandeling laten uitvoeren. Alles onder het motto:  “De beste zorg hoeft niet duur te zijn”. Dat dit waargemaakt wordt, blijkt duidelijk uit de positieve beoordelingen van klanten op Trustpilot. Zij waarderen Vision Ooglaseren met een 9.3. Daarnaast roemen ze de kliniek om de fijne, persoonlijke begeleiding.

Je kan snel en gemakkelijk terecht voor de volgende ooglaserbehandelingen: de IntraLasik Femtosecond, de TransPRK (no touch-methode) en de Lasek. Deze ooglaserbehandelingen corrigeren je sterkte, zodat je zonder bril of lenzen scherp kunt zien. Bij Vision Ooglaseren kan je een vooronderzoek gratis laten uitvoeren.
Meer informatie >>

Terug naar boven

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock