Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

Twee manieren van ogen laseren

Om bij de derde laag te komen, zijn er grofweg drie manieren:

  1. De eerste manier is met een flapje (IntraLasik Femtosecond). Dit hoornvliesflapje wordt door de computergestuurde laser gemaakt en blijft aan één zijde vastzitten. Vervolgens wordt dit flapje net zoals de bladzijde van een boek omgeslagen. Daarna wordt de bolling van het hoornvlies gecorrigeerd. Ten slotte wordt het hoornvliesflapje weer terug geplaatst.
  2. De tweede manier is zonder flapje. Hierbij wordt het beschermende laagje (epitheel) van het hoornvlies verwijderd door de laser (TransPRK) of door een alcoholbadje (Lasek). Daarna past de oogarts met behulp van de laser de bolling van het hoornvlies aan. Na deze behandeling groeit het epitheel binnen 3-4 dagen weer vanzelf aan. 
  3. De derde manier is met een lenticule, oftewel een dun schijfje (SMILE). De computergestuurde laser maakt dit dunne schijfje. Als ook een sneetje van 2-4 millimeter om dit schijfje te verwijderen. Dit schijfje bevat de precieze correctie. Vervolgens haalt de arts het schijfje er via een kleine opening uit met een pincet.

 

Toevoegingen
Daarnaast zijn er nog twee mogelijke toevoegingen op de behandeling mogelijk:

  1. Monovisie. Met deze ooglaserbehandeling kan je plus sterkte voor je leesbril tegelijkertijd gecorrigeerd worden met je min sterkte. Hierbij wordt 1 oog voor veraf geoptimaliseerd en het andere voor dichtbij.
  2. Wavefront of Personalised Treatment. Met deze aanvulling worden alle kenmerken die specifiek zijn voor jouw ogen gecorrigeerd. Een normale ooglaserbehandeling past alleen je sterkte aan. Terwijl de Personalised Treatment ook afwijkingen zoals nachtblindheid, halo’s en schitteringen zo goed mogelijk corrigeert.

 

ADVERTORIAL

Vision Ooglaseren

vision ooglaserenBij Vision Ooglaseren kan je veilig en vertrouwd je ogen laten laseren. De kliniek is ZKN-gekeurd, heeft NOG geregistreerde refractiechirurgen en de modernste apparatuur. Vision Ooglaseren voert al ruim 15 jaar ooglaserbehandelingen uit met veel succes. Hierdoor word je behandeld door een specialistisch en hecht team.

Bij deze kliniek kan je voordelig een hoogkwalitatieve ooglaserbehandeling laten uitvoeren. Alles onder het motto:  “De beste zorg hoeft niet duur te zijn”. Dat dit waargemaakt wordt, blijkt duidelijk uit de positieve beoordelingen van klanten op Trustpilot. Zij waarderen Vision Ooglaseren met een 9.3. Daarnaast roemen ze de kliniek om de fijne, persoonlijke begeleiding.

Je kan snel en gemakkelijk terecht voor de volgende ooglaserbehandelingen: de IntraLasik Femtosecond, de TransPRK (no touch-methode) en de Lasek. Deze ooglaserbehandelingen corrigeren je sterkte, zodat je zonder bril of lenzen scherp kunt zien. Bij Vision Ooglaseren kan je een vooronderzoek gratis laten uitvoeren.
Meer informatie >>

Terug naar boven

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock