Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) en obstipatie

Heb je vaak last van je buik, maar kan je huisarts geen duidelijke oorzaak voor je buik- en darmklachten ontdekken? Mogelijk heb je last van obstipatie of het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Mensen met Prikkelbare Darm Syndroom en/of obstipatie; hebben klachten van het spijsverteringsorgaan waardoor ze regelmatig buikpijn en problemen met te vaste ontlasting hebben. De diagnose PDS en obstipatie worden vaak gesteld als er geen andere oorzaken gevonden worden voor de buikklachten die mensen ervaren. Veel van de klachten hangen samen met de ontlasting. Sommige mensen hebben drie keer per dag vaste ontlasting, andere drie keer per week.

Gezond eten en voldoende drinken is bij obstipatie en het Prikkelbare Darm Syndroom heel belangrijk. Mensen met darm- en buikklachten hebben vaak wel ontdekt dat meer beweging en minder stress hun buikklachten doen verminderen. Helaas vermindert dit niet in alle gevallen de klachten. Veel mensen die last hebben van obstipatie en Prikkelbare Darm Syndroom gebruiken af en toe zelfzorgmedicatie en/of medicijnen om de buikklachten tijdelijk te verminderen.

ADVERTORIAL

Metamucil

Heb je last van verstopping?
Metamucil helpt bij langdurige of steeds terugkerende verstopping van de darmen.

Hoe werkt Metamucil
Metamucil bevat 100% natuurlijke vezels (en is glutenvrij). Het bestaat uit zowel oplosbare als niet oplosbare vezels. Deze vezels hebben het vermogen om water vast te houden. Na inname vermengen de vezels zich met de darminhoud en door het opnemen van water zorgen ze voor een zachte, niet irriterende vulling van de darm. Dit stimuleert de werking van de darm en bevordert daarmee de stoelgang.

Metamucil is plezierig in gebruik
Omdat Metamucil letterlijk de fijnste vezel is, is het na toevoeging aan een glas water een drank die gemakkelijk te drinken is. Metamucil is verkrijgbaar in een verpakking met 30 sachets in de smaken Orange en Lemon.

Metamucil is suikervrij, glutenvrij en zoutarm

Meer info: www.metamucil.nl

Metamucil is een geneesmiddel, lees voor gebruik de bijsluiter
NL/MET/15/0010b

Terug naar boven

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock