Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

Kokosolie maakt tanden sterk

Wil je sterke, gezonde tanden? Dan kan kokosolie de oplossing bieden. De olie die gemaakt wordt van kokosnoten valt namelijk de bacterie aan die zorgt voor tandbederf. Vooral voor kinderen is dit goed nieuws, want 60 tot 90 procent van de kinderen in geïndustrialiseerde landen heeft last van tandbederf.

Het onderzoeksteam van het Athlone Institute of Technology in Ierland heeft het effect van kokosolie, plantaardige olie en olijfolie getest. Hierbij is gebruik gemaakt van een pure versie en een versie die behandeld was met enzymen. Gekeken werd naar de uitwerking op de streptococcus-bacterie, die veel voorkomt in de mond. Uit deze tests bleek dat alleen de kokosolie met enzymen in staat was om de bacterie het hoofd te bieden. Ook ging het de streptococcus mutans te lijf, een bacterie die zuur veroorzaakt en daarmee ook een belangrijke rol speelt in tandbederf.

[1 van 3]
Lees verder »

Lees ook:

- Appels zijn slechter voor je gebit dan frisdrank
- 5 lekkernijen voor gezonde tanden
- Minder roken? Meer bewegen!

Goede mondverzorging houdt je tanden in conditie én helpt bij een jeugdige uitstraling. Lees hoe je dit doet in het dossier Mondverzorging en deel je eigen tips en ervaringen op het forum.

Op de hoogte blijven van de actualiteiten kan via onze Facebook-pagina.

Advertorial

Advertorial

Consumed op facebook

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock