Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

Triggers voor koortsuitslag of koortslip

Om een koortslip te krijgen moet je besmet zijn met het herpes simplexvirus. Als je eenmaal een koortslip hebt, kun je anderen besmetten door lichamelijk contact met de plek waar je de koortsuitslag hebt. Je bent alleen besmettelijk als het virus actief is. De meeste mensen krijgen voor de eerste keer een koortslip of koortsuitslag in de kleuterleeftijd. Door deze eerste infectie met herpes simplex voelt een kind zich vaak koortsig, het heeft opgezwollen lymfeklieren en soms pijnlijke blaasjes bij de mond. Deze mondblaasjes zijn niet alleen pijnlijk maar hierdoor hebben kinderen ook meer moeite met eten. Daarnaast zorgt de besmetting er ook voor dat de eetlust vaak vermindert. De koorts, als gevolg van een herpes simplexbesmetting, duurt hooguit een paar dagen. Na tien tot veertien dagen zijn de koortsblaasjes verdwenen.

Een koortslip kan ontstaan op het moment dat je lichaam een verlaagde weerstand heeft. Momenten van verminderde weerstand zijn menstruatie, stress en vermoeidheid. Ook als je lichaam bezig is om andere virusinfecties te bestrijden (zoals een verkoudheid of griep), kan het virus geactiveerd worden en een koortslip veroorzaken. Dat merk je doordat een bepaald plekje jeukt of branderig aanvoelt. Vaak zijn dat plekjes huid op of rond de lippen. Het herpesvirus kan, zodra het weer actief wordt, opnieuw een koortslip veroorzaken.

Triggers

  • verminderde weerstand,
  • zonlicht,
  • vermoeidheid,
  • een andere virusinfectie zoals griep en verkoudheid
  • koorts,
  • menstruatie,
  • stress
ADVERTORIAL

Sorefix

SoreFix is een product op basis van zink dat een koortslip kan voorkomen en behandelen. SoreFix Prevent koortslip balsem voorkomt een koortslip en SoreFix Rescue koortslipcrème behandelt een koortslip. Beide producten zijn op basis van zink in een vette vorm. De producten bevatten daarnaast ook een hoog UV-filter, SPF30.

SoreFix Rescue koortslipcrème kan gebruikt worden in alle fases van een koortslip, van tinteling tot korstjes. Het verkort de duur van de koortslip en zorgt er ook voor dat je er minder last van hebt.

SoreFix Prevent koortslip balsem bevat naast een hoog UV-filter, SPF30,  diverse verzorgende bestanddelen, waaronder vitamine E. Het vormt een barrière voor invloeden van buitenaf en zorgt dat de lippen in goede conditie blijven.

Na openen zijn de producten nog 1 jaar houdbaar.

SoreFix is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Terug naar boven

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock