Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

Jong en gezond dankzij avocado's

Mitochondriën
Vrije radicalen verzamelen zich het liefst op bepaalde plekjes, waaronder in de mitochondriën. Het is echter erg lastig om de vrije radicalen hier tegen te gaan. Antioxidanten uit tomaten en wortels zijn hiertoe niet in staat. Volgens onderzoeksleider Christopher Cortes-Rojo betekent dit dat de vrije radicalen hun gang kunnen gaan in de mitochondriën, waardoor de energieproductie stopt en cellen afsterven. Hij vergelijkt het met een olielek; alleen het opruimen van de olie voldoet niet, het is belangrijk het gat te dichten.

Volgens Cortes-Rojo kan dat gat gedicht worden door avocado's; avocado-olie is namelijk wél in staat om de vrije radicalen in de mitochondriën te lijf te gaan. Dit komt waarschijnlijk doordat de olie ervoor zorgt dat de energietoevoer naar de cellen door blijft gaan, waardoor de vrije radicalen er geen grip op krijgen.

Lees verder »
[3 van 4]

Zelftests:

- Hoe herken ik de gevoeligheid van mijn huid voor zonnebrand?
- Welke zonbescherming past bij mij?
- Hoe weet ik of ik voldoende gevarieerd eet?

Een goede gezondheid is belangrijk, maar er goed uitzien is ook prettig. Avocado's helpen je aan een stralende huid, maar er zijn meer mogelijkheden om je huid jong te houden. Lees erover in het dossier Huid en deel je ervaringen en vragen op het subforum Huid.

Advertorial

Advertorial

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock