Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

6 lekkere dingen die je cholesterol verlagen

6 van de 10 mensen heeft last van een te hoog cholesterol. Dat is gevaarlijk, want een te hoog cholesterol verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Een cholesterolverlagend dieet kan uitkomst bieden, maar betekent ook dat je kaas, chocolade en eieren op moet geven. Deze lekkere én gezonde dingen bieden je een alternatief.

1. Slimme producten

Je kent de reclame wel, van die boter die cholesterolverlagend werkt. Het toevoegen van dit soort slimme producten aan je dieet is heel verstandig. Onderzoek heeft aangetoond dat deze producten je cholesterol binnen drie weken met zeven tot tien procent kan verlagen. Houd je wel aan de voorgeschreven dosis. Gebruik je een slim drankje? Drink dat dan tijdens het eten, dat vermindert de hoeveelheid vet die door je lichaam geabsorbeerd wordt.

2. Vezels
Een meta-analyse van 67 onderzoeken heeft laten zien dat vezels helpen om de slechte LDL-cholesterol te verminderen. Hierdoor blijf je beter op gewicht en worden je aders beschermd tegen hartziekten. Probeer ongeveer 18 gram per dag aan vezels binnen te krijgen, bijvoorbeeld door havermout te eten, vezelrijke toast en veel groenten. Ook fruit bevat veel gezonde vezels.

[1 van 3] Lees verder »

Lees ook:

- Tai chi goed voor het hart
- Olijfolie verkleint de kans op een hartaanval
- Goed geïnformeerde mensen eten gezonder

Wanneer is je cholesterol te hoog? En wat is LDL cholesterol? Lees het in ons dossier. Vragen kun je stellen via het forum.

Op de hoogte blijven van de actualiteiten kan via onze Facebook-pagina.

Advertorial

Advertorial

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock