Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

Wandelen verkleint kans op diabetes

Wie een verhoogde kans heeft op diabetes, doet er goed aan af en toe eens te wandelen. Dat verkleint namelijk de kans op het daadwerkelijk ontwikkelen van de ziekte, zo blijkt uit onderzoek. Het is het beste om ongeveer 10000 stappen per dag te lopen. Dat is ongeveer 8 kilometer. Het is niet voor het eerst dat uit onderzoek blijkt dat wandelen goed is voor de gezondheid en de kans op diabetes verkleint. Uit eerder onderzoek is echter nooit gebleken hoeveel men nu precies moet lopen om die kans te verkleinen.

Resultaten
Aan het onderzoek werkten meer dan 1800 mensen mee. Zij droegen gedurende een week een stappenteller, waarmee alle stappen die ze zetten konden worden bijgehouden. Een kwart van de groep zette per dag minder dan 3500 stappen, de helft bleef onder de 7800 stappen per dag. In de minst actieve groep ontwikkelde 17 procent diabetes, terwijl dit voor de andere groepen slechts 12 procent was. De groep die het meest bewoog had 29 procent minder kans op het ontwikkelen van diabetes.

Minder gewicht is minder kans
Volgens de onderzoekers is de kans groot dat dit resultaat te maken heeft met het gewichtsverlies dat meestal gepaard gaat met beweging. Overgewicht vergroot de kans op diabetes en des te minder iemand last heeft van overgewicht, des te kleiner die kans wordt.

Bron:
Reuters

Foto:
Elizabeth/Table4Five, Flickr.com

Lees ook:

Suiker doodt jaarlijks 35 miljoen mensen
7 eenvoudige stappen om meer te bewegen
Stedelingen bewegen steeds meer

Like ons op Facebook en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Advertorial

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock