Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

4 geheimen voor succesvol ouder worden

Veel mensen hebben moeite met het ouder worden. Alles lijkt minder te worden. Maar dat hoeft niet. Met deze vier geheimen verandert ouder worden in een positief proces waar je alleen maar beter van wordt.

1. Betrokkenheid
Het allerbelangrijkste wapen tegen écht ouder worden is je brein. Want hoewel het een cliché is, is het wel waar: je bent zo oud als je je voelt. Zodra je je brein laat versloffen, is er geen houden meer aan en word je binnen no-time oud. Onderzoeker Lars Nyberg van de Umeå University in Zweden ontdekte dat veel geheugenfuncties naarmate we ouder worden achteruit gaan, maar dat dit proces veel minder hard gaat bij mensen die hun brein in vorm houden. Opvallend genoeg is een goede opleiding of een baan op niveau geen garantie voor een jeugdig brein. Het is juist belangrijk wat je op latere leeftijd met je hersenen doet. 

Betrokkenheid bij wat je doet is van vitaal belang. Als je werk doet waar je van houdt of dagelijks met je passie bezig kunt zijn, dan gaan je hersenfuncties veel minder hard achteruit dan wanneer dit niet het geval is.

Lees verder »
[1 van 4]

Zelftests:

- Hoe weet ik of ik toe ben aan vakantie?
- Hoe herken ik gewrichtsslijtage (artrose)?
- Hoe gezond is mijn hart?

Ouder worden hoeft helemaal geen straf te zijn. Wil je nog meer doen om gezond ouder te worden? Lees dan bijvoorbeeld ons dossier Alzheimer & Dementie en praat mee op het subforum. Op de hoogte blijven van de actualiteiten kan via onze Facebook-pagina.

Advertorial

Advertorial

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock