Voordelig koken
Je hebt alles in huis om lekkere maaltijden te maken. Nu is het de kunst om hier wat lekkers en gezonds van te maken. Een aantal tips:

- Maak alleen wat je nodig hebt, tenzij je bewust voor meerdere dagen kookt. Gooi niets weg!
- Meet alles goed af
- Houd je niet letterlijk aan recepten; gebruik soms wat minder vlees en vul het gerecht aan met (restjes) groente. Dat is goedkoper en veel gezonder
- Experimenteer met bereidingswijzen: gekookte sperzieboontjes bij de aardappels kun je ook eens vervangen door gesmoorde sperzieboontjes met sambal, champignons en pijnboompitjes bij de rijst.
- Laat je inspireren via receptkaarten, blogs, fora en kennissen. Via Smulweb.nl kun je bijvoorbeeld aangeven wat je nog in huis hebt, daar worden vervolgens recepten bij gezocht. Ideaal als blijkt dat je toch nog wat restjes vergeten was.

<< Voordelig boodschappen doen  -  Een aantal heerlijke en voordelige recepten >>