Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

Voordelig en gevarieerd eten

Alles wordt duurder en dat betekent dat steeds meer mensen de broekriem aan moeten halen. Op vaste lasten is niet altijd even makkelijk te besparen, maar op boodschappen wel. Betekent dat dan dat je elke dag macaroni met ketchup moet eten? Helemaal niet. Je kunt prima gezond, gevarieerd én voordelig eten. Hier vind je een aantal praktische tips én twee smakelijke recepten die allebei niet meer dan een paar euro kosten.

Maak een weekplanning
Besparen op de boodschappen begint bij plannen en budgetteren. Een weekplanning is daarbij onontbeerlijk. Kies een rustig moment en pak je agenda erbij. Wanneer ben je thuis? Voor hoeveel mensen moet er elke dag eten op tafel komen? Houd hierbij rekening met sporten, werk, clubs, verjaardagsfeestjes, enzovoorts. Kijk vervolgens in de koelkast naar wat je nog aan verse producten hebt. Die kunnen het beste zo vroeg mogelijk in het weekmenu verwerkt worden, zodat je niets weg hoeft te gooien. Dat is namelijk de sleutel: als je weinig tot niets weggooit, eet je dus alles wat je koopt en verspil je geen eten en geld.

Denk hierbij creatief: veel soorten groenten zijn gewoon te koken, maar kunnen ook verwerkt worden in wokschotels, ovenschotels, salades of stoofpotjes. Kijk ook in de voorraadkast; kun je hier maaltijden mee aanvullen? Let op THT-data en maak dingen op die bijna over datum zijn. Waarschijnlijk lukt het je wel om een paar dagen uit de voorraad te koken. Voor de overige dagen pak je de folders van supermarkten erbij. Deze zijn ook online in te zien. Wat is in de aanbieding? Kijk niet alleen naar de uiteindelijke prijs, maar ook naar de kiloprijs; van een halve kilo wortels kun je langer eten, dan van een hele kilo spinazie.

Als je ook daarmee klaar bent, heb je een weekplanning waarmee je gericht boodschappen kunt doen én elke dag van de week weet wat er op het menu staat. Dat voorkomt ongezonde en dure impulsbeslissingen.

Lees meer over voordelig boodschappen doen >>

Advertorial

Advertorial

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock