Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

Slank met zwarte peper

Wie aan de lijn is, is zeker gebaat bij kruidig eten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een piperine in zwarte peper je helpt om slank te blijven. Elke peperkorrel bevat ongeveer 5 tot 7 procent piperine en dat is genoeg om de korrel een stevige, scherpe smaak te geven. De Romeinen gebruikten het al om de smaak van eten te verbeteren. Zij haalden het uit Azië en het Midden-Oosten, waar het toen ook al eeuwen gebruikt werd als smaakmaker en als geneesmiddel. Zo zou het behoorlijk effectief zijn bij het bestrijden van ontstekingen en koorts.

Een overdosis aan piperine is niet zo gezond; het heeft vooral een irriterende werking en kan bij overmatige inname bovendien leiden tot diarree, overgeven en misselijkheid. In de hoeveelheid waarin wij het normaal gesproken binnen krijgen, is het echter totaal niet schadelijk en kan het juist hele positieve gevolgen hebben, zo ontdekten wetenschappers. 

Lees verder »
[1 van 4]

Zelftests:

- Heb ik bronchitis?
- Hoeveel calorieën heb ik per dag nodig?
- Hoe weet ik of ik gevarieerd genoeg eet?

Een snufje peper helpt je om slank te blijven, maar er zijn meer manieren om op gewicht te komen of te blijven. Lees ze in ons dossier Afslanken en op het bijbehorende subforum. Op de hoogte blijven van de actualiteiten kan via onze Facebook-pagina.

Advertorial

Advertorial

Consumed op facebook

Gezondheidstest

Consumed Nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de gratis ConsuMed nieuwsbrief
Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock