Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Ziektebeelden Zelftesten
Medicijnen Nieuws
Bijsluiters Overig

Goed opwarmen magnetronvoedsel erg belangrijk


Geplaatst op 20 januari 2012
Uit onderzoek naar magnetrons door de Amerikaanse consumentenbond blijkt dat nogal wat modellen het voedsel niet gelijkmatig verhitten. Dat meldt het Voedingscentrum. Je kunt hier ziek van worden, omdat in te koude gedeeltes nog ziekmakende bacteriŽn zitten.


Door het eten goed te verhitten is dit te voorkomen. Schep het eten tijdens het verwarmen om. Ook al heeft de magnetron een draaiplateau, goed roeren tussendoor is belangrijk om de hitte te verdelen. Verdeel de gerechten liefst in kleine porties. Een grote portie is vaster en kouder en moet langer worden opgewarmd. Dek de schaal ook af, zodat het vocht in de maaltijd blijft en deze goed heet wordt. Laat het gerecht na het opwarmen nog een paar minuten staan, zodat het goed door en door heet kan worden.