Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Ziektebeelden Zelftesten
Medicijnen Nieuws
Bijsluiters Overig

Werknemers creatiever na meditatie


Geplaatst op 2 januari 2018
Na een mindfulness meditatie van tien minuten zijn werknemers in staat meer creatieve oplossingen te bedenken voor werkproblemen. Dat concluderen drie wetenschappers van de Erasmus University in een gepubliceerd onderzoek. Stress en hectische werkomstandigheden remmen de creativiteit juist af.


Om te kunnen overleven als bedrijf moet er binnen de organisatie gewerkt worden aan innovatie, aldus de onderzoekers. Daar is creativiteit voor nodig. Nu blijkt dat een korte meditatie ervoor kan zorgen dat er meer inventieve toepassingen en meer diverse ideeŽn worden bedacht.
Het onderzoeksteam voerde een brainstorm-experiment uit. Deelnemers moesten binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk zakelijke toepassingen voor drones bedenken. Een derde van de deelnemers had voorafgaand een mindfulness-meditatie sessie. Een andere groep volgde een nep-meditatiesessie, terwijl de rest zonder voorbereidingen aan de brainstorm begon. De deelnemers die hadden gemediteerd, voelden zich minder rusteloos en gespannen. Volgens de onderzoekers is mindfulness-meditatie een betaalbare en toegankelijke methode om de creativiteit aan te jagen, die bovendien makkelijk te realiseren is op de werkplek.