Uitgebreid
Zoek in alles
Of zoek in een categorie
Dossiers Nieuws & Blogs
Ziektebeelden Gezondheidstests
Medicijnen Overig

Wordt een ooglidcorrectie vergoed in 2017?

Nu het einde van het jaar nadert, wordt er veel gespeculeerd over de ooglidcorrectie. Wordt deze nu wel of niet vanuit de basisverzekering vergoed in 2017? Ooglid.nl verduidelijkt graag het een en ander voor u.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Jazeker, de ooglidcorrectie wordt in 2017 vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft een budget vrijgemaakt voor mensen die erg veel last hebben van hun overhangende oogleden. Om ook daadwerkelijk een ooglidcorrectie vergoed te krijgen, moet u echter wel aan een aantal strenge criteria voldoen:
De overhangende oogleden zijn veroorzaakt door een aangeboren afwijking
De overhangende oogleden zijn veroorzaakt door een chronische, aangeboren ziekte
U heeft zeer slecht zicht door de overhangende oogleden: de onderrand van uw bovenooglid of overhangende huidplooi hangt minimaal 1 mm boven het centrum van uw pupil
Een arts bepaalt of u aan de criteria voldoet en of u dus recht heeft op de vergoeding.

Wordt de ooglidcorrectie dan ook nog vergoed vanuit de aanvullende verzekering?

Nu de ooglidcorrectie wordt vergoed vanuit de basisverzekering, zijn er nog maar enkele zorgverzekeraars die een vergoeding in de aanvullende verkering hebben zitten. Toch is er dus nog de kans dat u een vergoeding krijgt als u niet aan de eerder genoemde eisen voldoet. Elke zorgverzekeraar bepaalt zelf welke criteria hij hanteert als hij de ooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering vergoedt. Vraag dit dus goed na bij uw zorgverzekeraar.

Waar moet u nog meer rekening mee houden bij verzekerde zorg?

Een verwijzing van de huisarts is nodig om in aanmerking te komen voor verzekerde zorg. Houd ook rekening met een langere weg van intake tot behandeling. Er moet namelijk na de intake eerst een verslag worden geschreven door de arts dat naar de verzekeraar moet. Pas nadat de noodzaak van de behandeling is aangetoond, kan op behandelen worden overgegaan.

Ook zonder vergoeding een betaalbare ooglidcorrectie

Heeft u geen recht op een vergoeding, maar zou u toch graag een ooglidcorrectie ondergaan? Goed nieuws: dat is tegenwoordig echt niet meer zo kostbaar als u misschien zou denken. Voor €699,- laat u bij Ooglid.nl al een bovenooglidcorrectie aan beide ogen uitvoeren door een erkend plastisch chirurg. De unieke formule die de kliniek hanteert, maakt dit mogelijk. Door kwaliteit altijd boven kosten te laten gaan, bewijst Ooglid.nl: de beste zorg hoeft niet duur te zijn!

Technische realisatie door Madicine Media
Some stock images used under license from Shutterstock